Védett autó külseje még nyáron is

Most vásárolt új autót, és aggódik a kínzó hőség, a közvetlen napsütés és az egyre emelkedő hőmérséklet miatt? Íme 6 tipp az Ön számára a tökéletes nyári karosszériaápoláshoz. Nyilván nem mindenkinek jut azonnal eszébe a karosszéria a hőségben, hajlamosak vagyunk inkább a belső térre gondolni, de mint jól tudod, a külső az a rész, amit a legjobban észreveszünk.

A leggyakoribb dolog, hogy figyeljünk oda járművünk mechanikájára és gumiabroncsaira. Sajnos a járművezetők ritkán gondolnak a karosszéria ellenőrzésére, és ez utazás közben veszélyes lehet.

Először is, a hibátlan karosszéria esztétikailag szép látvány, és ez segít megőrizni a piaci értékét is. Másodszor, a fémlemezek bármilyen sérülése, legyen az bármilyen kicsi, közép- vagy hosszú távon súlyos károkat okozhat, és a karosszériaalkatrészek nem könnyen hozzáférhetőek autóalkatrészként.

Először is, a hibátlan karosszéria esztétikailag szép látvány, és ez segít megőrizni a piaci értékét is.

Védje a karosszériát nyáron

A melegebb hónapokban autónk külseje ki van téve a napfénynek, a salétromnak, a rovaroknak, a madárürüléknek és más káros szennyeződéseknek. Nagyon ajánlott a karosszéria ápolása, és ennek elvégzése egyáltalán nem nehéz. Csak néhány alapvető tippet kell betartani.

Kerülje a napon való parkolást

Bár a járműfestékek egyre ellenállóbbak, még mindig romolhatnak, és elveszíthetik eredeti fényüket és intenzitásukat. Az egyik tényező, amely felgyorsítja ezt a romlást, a tartós napfénynek való kitettség. Amikor csak lehetséges, parkoljon autójával zárt térben vagy árnyékos helyen. Ha nincs olyan hely, ahol megvédhetné, fedje le egy autófedéllel, hogy megvédje a karosszériát.

Extrém homokápolás

Nyáron szinte elkerülhetetlen, hogy a strand homokja a karosszériára kerüljön. Eltávolítása nem nehéz, de nagyon óvatosnak kell lenni, mert nagy a veszélye annak, hogy megkarcolódik a fényezés.

Gyakori mosás

A salétrom egy nagyon maró hatású elem; komoly veszélyt jelent a járművek festékére, ha gyakran közlekedünk a tengerparton. Az autó heti mosása (lehetőleg kézzel, és árnyékban, ronggyal való áttörléssel) eltünteti a maradványait, és elkerülhetővé teszi a jövőbeli problémákat.

Az autó pótalkatrészeinek jó minőségűnek kell lenniük.

Ne hagyja, hogy a rovarok és a madárürülék hosszú ideig az autófestékre kerüljön.

Nyáron sok szúnyog és apró rovar ragad az autó karosszériájára, és jó néhány madár is bekeni azt az ürülékével. Ha az egészhez hozzáadódik a fák gyantája, az ipari porszemcsék és a kátránydarabkák, akkor nagyon nagy a kockázata annak, hogy a korrózió végül a festéket és a fémet is érinti. Ne hagyja tehát, hogy ezek a tárgyak sokáig az autóján maradjanak, és igyekezzen a lehető legtisztábban tartani.

Nano-kerámia

Ma már a nanokerámia technológiának köszönhetően olyan új termékeket találunk a piacon, amelyek megvédik a karosszériát a karcolásoktól, a madárürüléktől, a napfénytől és egyes kémiai elemektől. Ezek könnyen taszítják a vizet, és segítenek megőrizni a fényezést.

Gyorsan javítsa ki a károkat

A karcolások, ütődések és horpadások, amelyek megrongálják a jármű festékét, a karosszériát rozsdának és korróziónak teszik ki. Egy apró hiba a lemezen, amelyet nem kezelnek időben, középtávon komoly problémává válhat. Emellett a javítás költsége sem lesz olyan olcsó, mint amilyennek lennie kellett volna. Lényeges, hogy gyorsan cselekedjen bármilyen sérülés ellen, legyen az bármilyen kicsi is.

Nagyon ajánlott a karosszéria ápolása, és ennek elvégzése egyáltalán nem nehéz. Csak néhány alapvető tippet kell betartani.

Mi történik, ha minden óvintézkedés ellenére megsérül a karosszéria?

Nyilvánvaló, hogy a tanácsok és a legjobb gyakorlatok segítenek csökkenteni a kockázatokat, de nem szüntetik meg őket teljesen.

Bármelyikünk szenvedhet olyan balesetet, amely károsíthatja járművünk egyes részeit, és ne feledjük, hogy egy váratlan jégeső is okozhat horpadásokat az autó felületén. Ha ez megtörténik, az Ön megbízható karosszériaépítője a legmegfelelőbb kezelést alkalmazza az esetre.

Ha az autó festése nem sérült, a panel gyorsan visszanyeri eredeti megjelenését, anélkül, hogy a gyártó minőségét befolyásolná. Ha pedig ez a sérülés viszonylag kis területen keletkezett, az úgynevezett intelligens javítással az érintett autópanelek szétszerelése nélkül is orvosolhatja a problémát.

Reméljük, hogy hasznosnak találja tanácsainkat, és hogy lesz elég ideje arra, hogy vigyázzon autójára.

Hozzászólások hasonló kategóriából: