Gumiszőnyegek

Tippek az autó gumiszőnyegének helyreállításához és tisztításához

Miután azonban a gumiszőnyegek egy ideig végezték a munkájukat, és ellenálltak a sok használatnak és visszaélésnek, hogyan fogja tisztára mosni őket? Mik a legjobb dolgok, amiket tehet a gumi autószőnyegekkel, hogy újra úgy nézzenek ki, mintha újak lennének?

Nos, ne aggódjon tovább! Ez a cikk néhány hasznos, egyszerű tippet tárgyal, hogyan lehet az autó gumiszőnyegeinek tisztítása ilyen gyerekjáték, függetlenül attól, hogy mennyire piszkosak lettek. Továbbá, ha a szőnyegek már kezdenek a fakulás jeleit mutatni, akkor is van néhány praktikus javaslat az eredeti színük visszaállítására. 

Nehéz tisztítószerek előkészítése 

Ugyanúgy, ahogyan a nehéz szennyeződéseket és sókat is elviselik, az autóhoz való gumiszőnyegek is elviselik a nehéz tisztítószereket.Ez azt jelenti, hogy a tisztítási munka megkönnyítése érdekében használhatja ezeket a nagy teljesítményű szőnyegeket. 

Hogyan kell tisztítani a gumi padlószőnyegeket? Gyors és könnyű.

Végül is ezek a szőnyegek gumiból készülnek, így nyugodtan használhat kerék- és gumitisztítót vagy akár egy erősen koncentrált típusú autómosó szappant. Ma már több ajánlott márka is létezik (további információ itt: https://www.withcar.hu/), amelyeket használhat. Ezek a tisztítószerek magas lúgossággal rendelkeznek, és egy jó minőségű kerékkefével kombinálva rövid idő alatt eltüntethetik a sóképződést, a zsíros foltokat, a sarat, az olajokat és egyebeket. 

Védelem és helyreállítás

Bár a gumiszőnyeg elég erős és szívós ahhoz, hogy elviselje az extrém igénybevétel súlyosságát, ez az anyag egy idő után kifakulhat, sőt, az UV-sugárzás hatására megrepedhet és kiszáradhat. Ezért ajánlatos legalább egy nagyon enyhe védőszer alkalmazása, valahányszor mélytisztítja a gumiszőnyegeket. Erre a konkrét célra használhat egy beltéri részletező spray-t.

Gumiszőnyegek
Az autópadló gumiszőnyegei strapabíróak, így biztonságos a kerék- és abroncstisztító, vagy akár egy erősen koncentrált típusú autómosó szappan használata

Hozzászólások hasonló kategóriából: