E-biciklik a mindennapi közlekedéshez

E-kerékpárok: ez a megfelelő választás számomra?

Az elektromos kerékpárok, ismertebb nevükön az e-bike-ok eladása az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, és a csökkenésnek semmi jele. Amióta a 2010-es években megjelentek a piacon, ezeknek a kerékpároknak az ára csökkent, és népszerűvé váltak a kerékpárosok minden típusa körében: klubos kerékpárosok, városi ingázók, amatőr kerékpárosok és azok körében, akik csak egy kis segítségre vágynak az A pontból B pontba való eljutáshoz.

Azok számára, akik kerékpárral járnak dolgozni, értékes beszerzés. A motoros segítség lehetővé teszi, hogy időben érkezzen, de egy kicsit kevésbé izzadtan, mintha nem motorizált kerékpárral érkezne.

Hogyan működnek az elektromos kerékpárok?

Ahogy a világ városai megpróbálják eltüntetni az autókat az utcákról, és egyre több embert rávenni a kerékpározásra, az elektromos kerékpárok egyre nagyobb teret hódítanak mindennapi életünkben. 2018-ban a globális e-bike piac 21 milliárdot tett ki.

E-biciklik kijelző
Az e-biciklik-on láthatja a sebességét, a futásteljesítményét és a sebességét

A várakozások szerint 2025-re 39 milliárd dollárra nő. 2019-ben a Deloitte kiadta éves technológiai, média- és kommunikációs előrejelzését, amelynek egyik állítása szerint 2020 és 2023 között 130 millió és e-biciklit adnak el világszerte. A jelentés szerint 2023 végére az e-kerékpárok “könnyedén megelőzik majd a többi elektromos járművet”.

Az e-kerékpárok előnyei

Az e-kerékpárok előnyeiről számos tanulmány született. Mindegyik arra mutat rá, hogy az emberek lelkesednek az e-biciklik használata iránt, mivel megkönnyítik a munkába, a boltokba és az iskolába való eljutást. A vélt erőfeszítés hiánya azt jelenti, hogy az emberek messzebbre is eljuthatnak, és sokkal nagyobb valószínűséggel teszik ezt meg.

E-bicikli munkához
Az e-biciklik segítségével könnyebben utazhat munkába

Amikor a Citi Bike, New York város kerékpármegosztó programja először vezette be az e-bike flottát, az átlagos utazási idő 10%-kal nőtt a klasszikus kerékpárokhoz képest. Ezen túlmenően a résztvevők azt mondták, hogy kétszer nagyobb valószínűséggel használnak e-biciklit olyan utakra, amelyeken át kell menniük egy hídon vagy meg kell mászniuk egy hegyet. Ugyanez a tendencia hamarosan átterjedt Európára és Olaszországra is.

Rossz időjárás és e-kerékpárok

Az elektromos kerékpárok arra is képesek lehetnek, hogy az emberek egész évben többet kerékpározzanak. Természetesen még a legkitartóbb ingázók is kihívásként élhetik meg az e-bike használatát az év hidegebb időszakaiban.

Tudsz e-biciklik közlekedni az esőben? Nedves időjárási trükkök és egy dolog, amit soha ne csinálj!

Sőt, sokan hajlamosak kedvezőtlen időjárási körülmények esetén inkább az autót választani. Lassan azonban azt látjuk, hogy hideg időjárás esetén az emberek inkább kerékpároznak, és csak havazás vagy heves esőzés esetén mondanak le róla. A kerékpározás valójában segít a felmelegedésben, és ha sietünk, a segédpedálozás segít abban, hogy időben és kellően felmelegedve, de anélkül, hogy túlságosan megizzadnánk, kockáztatva a megbetegedést.

Elektromos kerékpárok és költségek

A másik ok, amiért az elektromos kerékpárok jelentősége a nagyvárosiak számára megnőtt, az a megfizethetőségük. A lítium-ion akkumulátor technológia nemcsak egyre jobb, hanem egyre olcsóbb is, ami segít csökkenteni az e-biciklik összköltségét. De az e-bringa megvásárlása után kezdhetsz el igazán pénzt megtakarítani – Yogi webáruház.

Magának a kerékpárnak a jelentős kezdeti beruházása után az üzemeltetési költségek alacsonyak. Az akkumulátor élettartama folyamatosan javul, és várhatóan csak körülbelül 150 mérföld után kell kicserélni. Ez szép megtakarítás, figyelembe véve, hogy nincs üzemanyagköltség, és különösen akkor, ha a célállomáson fizetnie kell a parkolásért.

Elektromos kerékpárok és egészségügyi előnyök

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás jót tesz a fizikai és mentális jólétünknek, és az e-bike-on való láblendítés segít a testünk és az elménk boldogságában. Hetente legalább 2,5 óra mérsékelt testmozgás ajánlott, és az e-bike használatával a napi ingázás során valószínűleg úgy elérhetjük a célt, mint semmi mással.

Ha aggódik, hogy az elektromos kerékpározás nem nyújt elég edzést ahhoz, hogy igazolja az “edzés” kifejezés használatát, akkor téved. Vannak tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy az e-biciklizés nagyszerű kardioedzés.

Még mindig kifogásokat keres, hogy ne váltson elektromos kerékpárra?

Hozzászólások hasonló kategóriából:

    Nincs