Egyedi gyártású bélésszőnyegek

A Gumiabroncs-Csomagtartó Bélésszőnyegek Alapjai

A Withcar gumiabroncs-csomagtartó bélésszőnyegeknek elengedhetetlenül szükséges kiegészítők, amelyeket az autótulajdonosoknak soha nem szabad természetesnek venni. Bár valószínűleg nem figyel minden vásárláskor, a legjobb választás azonban sokszorosan nagyobb védelmet nyújt autójának, nem beszélve arról, hogy meg is takaríthat néhány dollárt. 

Íme néhány alapvető dolog, amelyet tudnia kell ha bélésszőnyegekről van szó.

Általános Anyagok Csomagtartó Bélésekhez

A csomagtartó bélések lehetnek szövetből, műanyagból vagy gumiból.

A méretre szabást igénylő általános csomagtartó bélések gyakran standard PVC anyagból készülnek. A tetején csúszásmentesen mintázott bélések általában gumiból készülnek. Ez a két anyag meglehetősen strapabíró, könnyen tisztítható és vízálló, bár ezek nem biztos, hogy kényelmi szempontból alkalmasak kutyák számára. 

Egyedi gyártású bélésszőnyegek

Gumi Autószőnyegek vagy Gumiabroncs Bélések? 

Vannak emberek, akik gumiszőnyegként emlegetik őket, míg mások gumi autó csomagtartó bélésnek hívják őket.

A legmegfelelőbb név azonban valószínűleg a gumiszőnyeg, mivel ez a fajta bélés csak a csomagtartó padlójára ül, és nem béleli és nem nyújt védelmet a csomagtartó oldalain oly módon, mint amit sok csomagtartó bélés tesz.

Egyedi gyártású bélésszőnyegek

A Gumi Autó Szőnyegekről

A gumiabroncs szőnyegeket úgy tervezték, hogy védjék a csomagtartó padlóját. Ezek a csomagtartó vélések más bélésektől különbözve nem védik az oldalakat.

Mivel strapabíró anyag, elvárható, hogy a gumi megvédje a csomagtartó padlóját az olajtól, savtól és más vegyi anyagtól. Ez is vízálló, és az UV fény nem halványítja el.

Számos gumiabroncs-csomagtartó szőnyeg mintás és megemelt kivitelű, hogy a csomagok ne csúszkáljanak a csomagtartóban és ne okozzanak kárt.

A gumi szőnyegek néhány fő előnye:

  • Vízálló
  • Védelmet nyújt UV fény, szennyeződés és olajfoltok ellen
  • Könnyen eltávolítható és illeszthető 
  • Könnyen tisztítható 
  • Megfizethetőbb, mint más anyagok 

Emelt-Szélű vagy Lapos Gumiszőnyegek?

Egy lapos gumiszőnyeg laposan fekszik a jármű csomagtartójában, és extra védelmet nyújt. Ezeket úgy készítik el, hogy ne csússzanak meg, és biztosítsák a csomagok biztonságát. A lapos gumiszőnyegek megkönnyítik és gyorsan tisztíthatóvá teszik a csomagtartóban lévő esetleges kiemléseket, felborulásokat.

Emelt peremű gumiszőnyeg vagy más néven tálca készül az autójának egyedüli szőnyegének vagy csomagtartójának. Olyan élekkel rendelkeznek, amelyek felfelé görbülnek, és egy tálca alakját képezik, hogy a törmelék és a folyadék a szőnyegben maradjon.

A megemelt szegélyű gumiszőnyegek csak a csomagtartó alját takarják, ami azt jelenti, hogy a hátsó ülések hátulja és a falak továbbra is kiszolgáltatottak lesznek a foltok vagy a kiömlött anyagok számára.

Csomagtartóbetétek Jellemzői

Csúszásgátló

Csúszásgátló gumiabroncs-bélésszőnyegek megakadályozzák a csomagok mozgását a szállítás során, illetve kapacskodót nyújtanak a kutyáknak.

Sok csúszásgátlónak minősített bélés tálcabélés vagy alacsony bélés, és nem nyújt teljes védelmet olyan formában, mint az egyedi gyártású vagy a magas oldalú csomagtartóbélés. Még akkor is, ha kényelmes fogást kínálnak kutyájának, a csomagtartó oldalai hajlamosak a szennyeződésre és a foltokra. A legjobb választás az, ha teljes testreszabású béléseket választ egy további csúszásgátló szőnyeggel együtt.

Könnyen tisztítható

Ha kutyája van, vagy gyakran használja a csomagtartóját, szüksége lesz egy könnyen tisztítható fedélre. Sok gumitálca tisztítása nem olyan egyszerű. Le lehet törölni, de apró törmelékek beszorulhatnak a gerincekbe vagy a mintába. A megfelelő tisztaság elérése érdekében teljesen el kell távolítania őket. 

Könnyen illeszthető

A legtöbb csomagtartó-bélést méretre kell vágni ahhoz, hogy illeszkedjen. A vágás során egy egyszerű hiba következtében előfordulhat, hogy nem illeszkedik megfelelpen a bélés, ezzel nem nyújtja a szükséges védelmet.

A nem egyedi gyártású bélések, melyek nem igénylik a méretre vágást általában feltekercselve érkeznek és használat előtt egy ideig laposan kell tárolni őket, de még így is felgöndörödhetnek a végén. 

Az egyedi gyártású bélésszőnyegek nem csak tökéletesen illeszkednek csomagtartójába, de könnyedén és szépen fel is szerelhetőek.

Nagy teherbírású

Az erős és nagy teherbírású csomagtartó bélések védik a csomagtartót, valamint a csomagtartóba helyezett terhelést. Ha gyakran nehéz vagy nehézkes csomagja van, akkor olyan bélésre van szüksége, amely kellő védelmet nyújt, hogy elkerülje az esetleges felrepedéseket, az elhasználódást.

Állatbarát

Ha utazása során szívesen magával viszi háziállatát, gondoskodnia kell arról, hogy biztonságos és kényelmes legyen neki az út. Olyan funkciókra van szüksége, mint a fokozott kényelem és szagvédelem. Arról is gondoskodnia kell, hogy a választott csomagtartóbélés színvonalas és tartós legyen. Az olcsóbb bélések hajlamosak könnyebben és gyorsabban törni, ha nagy szorításnak vannak kitéve. Több pénzt takaríthat meg az úton, ha a kezdetektől fogva megfelelő termékbe fektet be.

Vízálló

A kutyatolajdonosok vagy azok számára, akik sáros vagy nedves kültérim felszerelést hordanak a csomagtartóban fontos, hogy vizálló csomagtartó-bélést használjanak.

A bélés vízálló anyagai biztosítják, hogy a folyadék ne szivárogjon be a csomagtartó szövetébe, és olyan szagokat és foltokat hozzon elő, melyeket felszívódásuk után nehéz eltávolítani.

Míg sok bélésszőnyeg vízálló anyagból készül, mégis a különbség mind a bélés alakjából adódik. Ha a bélés csak a csomagtartó alsó részét takarja, akkor a víz könnyedén lecsorog a széleken, és végül károsíthatja a csomagtartó oldalát.

Hozzászólások hasonló kategóriából: